RAPORT DE ACTIVITATE  2019

 

Asociatia Nationala de Dezvoltare Continua a Tineretului din Romania a dobandit personalitate juridica in anul 2010, este condusa de Madalina OSTAFE – Presedinte avand o activitate intensa dezvoltata de membrii acesteia si de angajatii asociatiei, alaturi de numerosi tineri voluntari locali.

Informatii despre scopul nostru, misiunea asociatiei si viziunea membrilor sai, despre sursele de finantare si parteneriatele noastre, proiectele de voluntariat si implicatiile la nivel de comunitate se gasesc pe adresa web a asociatiei: www.andctr.ro

ANDCTR a reusit de-a lungul anilor sa dezvolte cooperari fructuoase cu numeroase instituii de tineret din Craiova si nu numai, care a impactat prin proiectele sale un numar de peste 2000 de tineri din comunitate in anul 2019.

 

Directii Strategice:

  1. Dezvoltarea de proiecte civice in sprijinul dezvoltarii sentimentului de apartenenta la o comunitate al tinerilor craioveni
  2. Dezvoltarea de activitati spefcifice incluziunii sociale a tinerilor
  3. Atragerea de cat mai multi tineri membrii si voluntari locali
  4. Dezvoltarea colaborarilor cu diferite institutii publice in sectorul tineretului

 

Obiective strategice

  1. Cultivarea civismului si a mecanismelor democratice in sustinerea sectorului de tineret precum si in stimularea implicarii active a tinerilor in comunitate, prin proiecte cu finantare europeana sau locala
  2. Dezvoltarea de activitati specifice de incluziune a tinerilor ce provin din medii defavorizate prin proiecte cu finantare comunitara si locala dar si prin campaniile dezvoltate in cadrul initiativelor noastre civice
  3. Dezvoltarea culturii voluntariatului in  comunitatea craioveana prin implicarea in mod direct a unui numar de cel putin 100 de tineri in activitatile noastre precum si prin impoactarea a cel putin 2000 de tineri pe an prin intermediul initiativelor noastre

 
Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii CD:

– presedinte: Madalina OSTAFE

– vicepresedinte:

– secretar:

Voluntari: peste 60 persoane;

Angajati: 3 lucratori de tineret ce asigura buna implementare si mentoratul tinerilor voluntari din alte tari gazduiti de asociatia noastra

Colaboratori, parteneri si sponsori: peste 15 persoane / institutii, finantare comunitara prin Programul Erasmus + si European Solidarity Corps, precum si finantare locala prin proiectele depuse prin L350/2016.

Membrii asociatiei sunt persoane motivate sa lucreze in sprijinul dezvoltarii sectorului de tineret in comunitatea craioveana. Asociatia contribuie la dezvoltarea acestora prin facilitarea formarii si profesionalizarii lor, oferindu-le sprijin financiar prin proiectele implementate astfel incat sa contribuie la dezvoltarea unui set de competente complex in sfera lucrului cu tinerii.

Pe parcursul anului 2019 Asociatia ANDCTR a dezvoltat activitati sociale, civice si de incluziune, prin colaborare cu diferite institutii publice din oras, dar si prin parteneriate internationale. In acest sens a depus mai multe cereri de finantare comunitara si locala, fiind aprobate 3 cereri in cadrul Programului Erasmus+ si ESC precum si o cerer prin bugetul local prin L350/2016.

Indicatori calitativi si cantitativi: 

  • Depunerea, finantarea si implementarea a 3 proiecte cu finantare comunitara
  • Sprijinirea formarii prin programe europene a cel putin 150 de tineri
  • Implementarea a cel putin unei initiative locale cu finantare de la bugetul local
  • Atragerea de noi tineri voluntari locali
  • Gestionarea a 50 de tineri din diferite tari in proiecte gazduite de ANDCTR
  • Depunerea de 4 noi cereri de finantare comunitara
  • Cooperarea cu peste 20 parteneri locali prin diferitele proiecte derulate

 

Anul 2019 a reprezentat un an foarte constructiv, asociatia noastra devenind un pilon al comunitatii in ceea ce priveste activitatea de si pentru tineret, astfel:

  • Implementarea de proiecte cu finantare comunitara ce vor fi descrise mai jos
  • Implementarea unui proiect cu finantare locala descris mai jos
  • Sustinerea candidaturii orasului Craiova la titlul de Capitala Tineretului 2020-2021 care ulterior s-a incheiat cu infiintarea ca si structura aferenta Primariei Municipiului Craiova (aprobata in sedinta de Consiliu Local) a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret in 2019, asociatia noastra fiind printre membrii fondatori
  • Sustinerea realizarii Centrului de Tineret alaturi de ANTER, in incinta CCS, “Voluntariat pentru comunitate” prin sprijinirea organizarii de activitati exclusive pentru tineret

PROIECTE SI ACTIVITATI DESFASURATE :

  1. Proiectul “Kromatikon Upgraded”

Descrierea proiectului: Este un proiect finantat prin Programul Erasmus +, KA1, in care ANDCTR a gazduit 11 voluntari din diferite tari pe o perioada de 21 de luni (01.10.2018-30.06.2020In cadrul acestui proiect voluntarii au dezvoltat activitati in diferite institutii de invatamant, destinate bunelor maniere, civismului si implicarii sociale, impactand astfel un numar de peste 800 de tineri din comunitate.

 

 

Locul de desfasurare: Craiova, Dolj

Buget: 50.080 euro

Parteneri locali: Casa de Cultura a Studentilor; Asociatia ANCAAR, 5 institutii de invatamant si ong-uri locale de tineret.

 

  1. Proiectul “Think about the others”

Descrierea proiectului: este un proiect finantat prin Corpul European de Solidaritate, foarte ambitios prin faptul ca a gazduit 23 de tineri craioveni si din alte tari in mobilitati de minim 5 luni, care au organizat campanii de strangere de fonduri pentru 4 institutii de invatamant doljene si pentru o scoala speciala din Bals, voluntarii reusind alaturi de partenerii lor sa renoveze Gradinita din Cotofenii din Fata. In acest sens peste 300 de tineri au fost beneficiari directi ai campaniilor de strangere de fonduri. In activitatile lor voluntarii au avur campanii de constientizare in 12 institutii de invatamant locale, reusind astfel sa impacteze peste 2500 de tineri craioveni.

Locul de desfasurare: Craiova, Dolj

Buget: 7986 euro

Parteneri locali: Casa de Cultura a Studentilor; 12 institutii de invatamant; Scoala Speciala Bals; Asociatia Life is better with friends si ong-uri locale de tineret.

 

 

  1. Proiectul “Youth worker for job competencies”

Descrierea proiectului: este un proiect de tipul Corpul European de Solidaritate care isi propune oferirea a 4 locuri de stagiari pentru pozitii de lucratori de tineret in asociatie. Acest proiect a fost depus in anul 2019, fiind analizate nevoile pentru comunitate in raport cu piata muncii locala, urmand a fi implementat in anul 2020.

 

Locul de desfasurare: Craiova, Dolj

Perioada: 01.01.2020-31.08.2021

 

  1. Proiectul “Noaptea Alba a Voluntariatului”

Descrierea proiectului:A fost un proiect finantat ded la bugetul local prin L350-2016 in care ANDCTR a organizat un eveniment de mare amploare desfasurat in noaptea de 5 spre 6 decembrie 2019, in incinta Casei de Cultura a Studentilor Craiova, implicand un numar de peste 50 de voluntari in organizarea sa. Proiectul a fost ca un targ de oferte de voluntariat pentru tinerii craioveni, beneficiind de o promovare puternica online si in media, precum si de participarea a peste 30 ded ong-uri locale ce au atras peste 500 de vizitatori tineri. Ne propunem ca acest proiect sa devina unul constant in comunitate ca un etalon pentru promovarea ofertelor de voluntariat local, ce se va desfasura mereu in luna decembrie.

 

 

Locul de desfasurare: Craiova, Dolj

 

 

Raport ANDCTR – 2019

Raport de activitate 2019